Home

Συνεντέυξεις

Μανώλης Βονάκης

 

Πες μας λίγα λόγια για εσένα… Από που είσαι;

Είμαι ο Μανώλης Βονάκης, είμαι 24 χρονών και κατάγομαι από τη Ρόδο και απ’ τη Χίο. Η ενασχόληση μου με τη μουσική ξεκινάει από πολύ μικρή ηλικία, γύρω στα 7, όπου ξεκινάω μαθήματα κλασσικής κιθάρας. Έπειτα ακολούθησαν κάποια μαθήματα φωνητικής και ορθοφωνίας και 2 χρόνια πάνω στη Θεωρία της Μουσικής , τα οποία με βοήθησαν μετέπειτα στη σύνθεση μουσικής για τα δικά μου τραγούδια. Πλέον έχω μετακομίσει μόνιμα στην Αθήνα εδώ και 6 μήνες, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων με το τραγούδι και τη μουσική, αφού πρώτα πήρα το πτυχίο μου στο τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Ρέθυμνο.

Πως έγινε αυτή η αλλαγή στη ζωή σου και από την παιδαγωγική αποφάσισες να ασχοληθείς με το τραγούδι;

Δεν θα την έλεγα αλλαγή , αφού από μικρός είχα αποφασίσει με τι θέλω να ασχοληθώ στη ζωή μου. Πέρα από τη μουσική, ήθελα να σπουδάσω κάτι το οποίο θα με γέμιζε και θα το είχα σαν εναλλακτική σε περίπτωση που δεν κατάφερνα να ασχοληθώ πιο σοβαρά με το τραγούδι. Επειδή λοιπόν κάτι ακόμα που αγαπώ πολύ είναι τα παιδιά, αποφάσισα το πτυχίο μου να έχει να κάνει με αυτόν τον τομέα. Παράλληλα με τις σπουδές μου αυτά τα 5 χρόνια στην Κρήτη, δούλευα σε διάφορα μαγαζιά εκεί κάνοντας live εμφανίσεις και αυτός είναι και ένας απ’ τους λόγους που πήρα το πτυχίο στα 5 και όχι στα 4 χρόνια (γέλια).

 
Θα ήθελες να είναι αυτή η βασική σου εργασία ή θέλεις να συνεχίσεις τις σπουδές σου και να απασχολείσαι κυρίως σε κάποιο σχολείο;

Θα ήθελα πρώτα απ’ όλα να έχουμε την υγεία μας, να είμαστε καλά και να ακούμε όμορφες μουσικές στα αυτιά μας. Απο κει και πέρα θέλω να πιστεύω οτι όλο αυτό που γίνεται είναι μια αρχή ενός δρόμου που θα έχει διαχρονική πορεία. Τα εφήμερα και τα ξαφνικά ανέκαθεν δεν με γέμιζαν. Σκοπός μου είναι να βγάζω συνεχώς όμορφα τραγούδια, να τα αγαπήσει ο κόσμος και να τα κάνει δικά του. Η ομάδα που έχουμε δημιουργήσει με τον παραγωγό μου τον Λευτέρη Πουλιού και τα υπόλοιπα παιδιά, είναι τα βασικότερο για να γίνονται καλές δουλειές βγαλμένες απ’ την ψυχή μας. Τό θέμα είναι να δημιουργούμε πράγματα, μουσικές, εικόνες και οτιδήποτε μας φτίαχνει τη διάθεση, για να μπορούμε να είμαστε καλά και σωματικά και ψυχικά.

 
Τι είναι αυτό που δεν θα ξεχάσεις ποτέ από την εμπειρία σου στο Rising Star;

Το Rising Star ήταν μια πρόκληση που εμφανίστηκε την κατάλληλη στιγμή με το που τελείωσα τις σπουδές μου, όπου μου τηλεφώνησαν απ’ την παραγωγή να συμμετάσχω στο παιχνίδι, με σκοπό να μπορέσω να παρουσιάσω ένα μικρό δείγμα αυτού που κάνω. Οι γνωριμίες και η επαφή μου με ανθρώπους καταξιωμένους στο χώρο και ειδικά τον Χρήστο Μάστορα με τον οποίο απέκτησα μια ιδιαίτερη σχέση, σίγουρα είναι κάτι σημαντικό, γιατί πήρα πολλά πράγματα τα οποία με βοηθούν να γίνω καλύτερος στη δουλειά μου. Επίσης, γνώρισα πολλά παιδιά με τα ίδια όνειρα και την κοινή αγάπη μας για τη μουσική, πράγμα που με κάνει να νιώθω πολύ χαρούμενος για τα επόμενα χρόνια γύρω απ’ αυτό το χώρο!

 
Θεωρείς ότι σε βοήθησε το Rising Star να εξελιχθείς σαν τραγουδιστής;

Δεν ξέρω κατά πόσο με βοήθησε στο να τραγουδάω καλύτερα, αλλά αυτό που σίγουρα έμαθα είναι το να κοιτάμε τα πράγματα λίγο πιο σφαιρικά. Το αποτέλεσμα όποιας δουλειάς και αν βλέπουμε, είναι αποτέλεσμα μιας ολόκληρης ομάδας που προσπαθεί ο καθένας για το καλύτερο, σαν αλυσίδα. Για παράδειγμα, αν κάποιος από την τηλεόραση ακούγεται πολύ καλά, αυτό είναι αποτέλεσμα της πολύ καλής δουλειάς του εξωτερικού ηχολήπτη, που λαμβάνει ήχο από τον ηχολήπτη του πλατώ, ο οποιος βγάζει ήχο από τους μουσικούς, τους οποιους έχει καλωδιώσει άλλος ηχολήπτης και πάει λέγοντας. Όπως ισχύει και το αντίστροφο φυσικά! Το νόημα είναι οτι η ομάδα που σε πλαισιώνει παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην γενικότερη πορεία σου.

 
Ποια είναι τα επόμενα βήματά σου;

Συνεχίζουμε κανονικά σε Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα τις εμφανίσεις και παράλληλα ετοιμάζουμε το καινούριο single το οποίο θα ανακοινωθεί σε περίπου 1,5 μήνα. Έρχονται όμορφα πράγματα, νέες συνεργασίες και πολλά πολλά live!

Αναστασία Οικονόμου για το LiveFever.gr